Sep 28, 2022 Last Updated 12:55 PM, Apr 15, 2022
glyfada24

glyfada24

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, που είναι σήμερα Βουλευτής Επικρατείας, θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική Περιφέρεια Β3’, στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

Tagged under

Χρήσιμα συμπεράσματα προκύπτουν από τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες στο power game της ιστοσελίδας parapolitika.gr.  Ένα από αυτά είναι η αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου από τους πολίτες που ερωτήθηκαν… Δηλαδή, το πως κρίνουν το έργο των υπουργών της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διαβάζοντας κάποιος τη  δημοσκόπηση παρατηρεί ότι τρεις υπουργοί έχουν θετικό πρόσημο στην αξιολόγηση του κόσμου.
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας οδηγεί την κούρσα, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ακολουθεί και την τριάδα των κορυφαίων υπουργών συμπληρώνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος  διαχειρίζεται ένα εξαιρετικά δύσκολο χαρτοφυλάκιο.  Φαίνεται πως το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης «ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού» έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό από τους πολίτες.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επάνδρωση των Αστυνομικών Τμημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν μείωση κατά περίπου 30% της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας, δηλαδή κλοπές,  διαρρήξεις, ληστείες κλπ, σε σχέση με το 2019. 

3 pg

Tagged under

Απελευθερώνονται επιπλέον 110.000 ραντεβού α’ και γ’ δόσης.

Εμβολιασμοί: Την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Επίσης, ανακοίνωσε πως ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικός σταθμός στη Γλυφάδα και διπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι.

"Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση" έγραψε στο twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάαου αναφέρει σε ανάρτησή του: "Στη Γλυφάδα μας ξεκινάει τη λειτουργία του νέο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, για να εξυπηρετούνται άμεσα και εύκολα οι κάτοικοι της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, με τα ραντεβού να ξεκινάνε από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.
Ο Δήμος μας παραχώρησε για το σκοπό αυτό έναν χώρο σύγχρονο με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, μέσα στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα και Αρχιμήδους).
Κάναμε μαζί με τις αρμόδιες αρχές όλες τις προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα και να λειτουργούν καθημερινά 16 γραμμές εμβολιασμού, που θα μπορούν να εμβολιάζουν έως και 1.800 πολίτες την ημέρα.
Η πλατφόρμα άνοιξε πριν από λίγη ώρα και ήδη τα ραντεβού κλείνονται κατά εκατοντάδες και η πρώτη μέρα έχει σχεδόν γεμίσει.
Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Υγείας και ειδικά τον Γ.Γ. κ. Θεμιστοκλέους, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και ειδικά τον Γ.Γ. κ. Παπαγεωργίου και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άψογη συνεργασία, που οδήγησε στη δημιουργία ενός MEGA εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη μας.
Θα είμαστε και εμείς εκεί καθημερινά για να λύνουμε όποιο πρόβλημα τυχόν προκύψει.
Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Η μάχη απέναντι στον κορονοϊό είναι σκληρή και δύσκολη, αλλά στο τέλος θα βγούμε νικητές".

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Τις τελευταίες δέκα μέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων 88.000 αφορούσαν τους συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 αφορούν τους συμπολίτες μας από 60 και πάνω.

“Φρένο” Πλεύρη στα σενάρια για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 50

Ένα μεταβατικό στάδιο προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες των οποίων τα πιστοποιητικά νόσησης είναι άνω των τριών μηνών και θα λήξουν το επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.Στο ερώτημα εάν το χρονικό διάστημα θα είναι γύρω στον έναν μήνα, απάντησε ότι πιθανόν να είναι ένας τέτοιος χρόνος ασφαλείας αλλά το θέμα είναι επιχειρησιακό, καθώς θα πρέπει να μπορούνν να βρουν το αντίστοιχο ραντεβού εμβολιασμού. Για τους πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν συμπληρώσει επτά μήνες εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας είπε ότι από τις 13 Δεκεμβρίου θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι με τους αντίστοιχους περιορισμούς και την υποχρέωση για rapid test.Υπενθύμισε ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

Ο υπουργός Υγείας έβαλε “φρένο” στα σενάρια περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από την ηλικία των 50. Εξήγησε ότι η απόφαση της υποχρεωτικότητας στους άνω των 60 ελήφθη λόγω της επικινδυνότητας και αν υπάρξουν αντίστοιχα στοιχεία για μικρότερες ηλικίες τότε θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να εξεταστεί.

Ο κ. Πλεύρης εκτίμησε ότι με τον ρυθμό που κινούνται οι εμβολιασμοί, δεν θα χρειαστούν παραπάνω μέτρα, ωστόσο με βάση τη δυναμική πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον “επιφυλασσόμαστε αν θα χρειαστεί να παρθούν επιπλέον μέτρα“. Για τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρώπη σχετικά με τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η μια τάση ζητεί να λήγει στους 12 μήνες και η άλλη στους 9. Η ελληνική θέση είναι ότι και το 9μηνο είναι πολύς χρόνος αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει το πιστοποιητικό εμβολιασμού να ισχύει περισσότερο από 9 μήνες. Για την ισχύ των πιστοποιητικών νόσησης όσων έχουν κάνει και την επαναληπτική τρίτη δόση, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για τη λήξη του στην παρούσα φάση.

Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι στο θύμα και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Η δολοφονία έγινε σε δρόμο της Γλυφάδας τα ξημερώματα - Μόλις έφτασε στο τμήμα είπε: «Τον καθάρισα, είχαμε προσωπικές διαφορές!»

Σοκ προκαλεί μία ακόμη ανθρωποκτονία. Σήμερα τα ξημερώματα ένας 51χρονος Ελληνας σκότωσε με μαχαίρι τον 66χρονο σύντροφο της μητέρας του στη Γλυφάδα και μετά παραδόθηκε στην αστυνομία.Η δολοφονία έγινε σε δρόμο της περιοχής, και συγκεκριμένα στη Βορείου Ηπείρου, στις 6.30 τα ξημερώματα και ο δράστης αφού σκότωσε τον πατριό του πήγε και παραδόθηκε στην υποδιεύθυνση ΝΑ Αττικής στη Γλυφάδα. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς: «Τον καθάρισα, είχαμε προσωπικές διαφορές!».Ο 66χρονος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρός.

Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου για τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Πατρίδας μας!» έγραψε στην ανάρτηση που έκανε στα socialmediaο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι πάντα και εκ της θέσεως του δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στη φωτογραφία σε συνοριακό φυλάκιο μαζί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Tagged under

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook