Aug 09, 2022 Last Updated 12:55 PM, Apr 15, 2022

Κυριαρχία Μητσοτάκη - Ν.Δ σε τρεις δημοσκοπήσεις- Ψηλά στην αξιολόγηση των υπουργών ο Τ. Θεοδωρικάκος

Published in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Read 452 times
Rate this item
(2 votes)
Tagged under

Από 16,7% έως και 19,7% είναι η διαφορά που κατέγραψαν δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν χθες από το Open TV, το protothema.gr και τον Alpha. Στο ερώτημα ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο  Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλο προβάδισμα ενώ οι ερωτηθέντες δήλωσαν ικανοποιημένοι από τον υπουργό Εσωτερικών κατατάσσοντας τον Τάκη Θεωδορικάκο στα κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης με 53,3% θετικές γνώμες. Επίσης, καταγράφησαν οι απόψεις για τα Ελληνοτουρκικά, τον κορονοϊό και τη δίκη της Χ.Α. 

denifdia1

Δημοσκόπηση OPEN: Δίκαιη η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή - Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Νέα μεγάλη έρευνα της Alco για λογαριασμό του Open TV με τη συνεργασία του ethnos.gr αποτύπωσε την σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Δίκη Χ.Α, κορονοϊός, οικονομία, καθώς και η πάντοτε επίκαιρη πρόθεση ψήφου, αλλά και καταλληλότερου πρωθυπουργού.
Στην έρευνα που έγινε τηλεφωνικά πήραν μέρος 1.000 άτομα από όλη την Ελλάδα στο διάστημα μεταξύ 6 και 10 Οκτωβρίου. Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38,2% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 22,9%, κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα. Στην ίδια αποκαλυπτική έρευνα, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί σωστή την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χ.Α, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα στην επιλογή «καταλληλότερος πρωθυπουργός».

Η δημοσκόπηση της  Opinion Poll
Το 52% εμφανίζεται θετικό υπέρ της έναρξης διερευνητικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία  - Δένδιας, Κικίλιας και Θεοδωρικάκος οι τρεις πρώτοι σε θετικές γνώμες υπουργοί.

Μικρή πτώση στα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης, αλλά με σταθερά πολύ μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, επιβεβαιώνοντας και πάλι την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στα ενδιαφέροντα του γκάλοπ είναι η έντονη πλέον επιφύλαξη για το πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση από δω και πέρα την πανδημία του κορoνοϊού, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας εκφράζει ικανοποίηση για την καταδίκη της Χ.Α. Στα ελληνοτουρκικά η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη, με την πλειοψηφία πάντως να ζητά το δρόμο του διαλόγου με την Τουρκία.

theodor takis02 1


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατά 32.1% της καταλληλότητας για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 49.4% (52.7% τον Σεπτέμβριο) των προτιμήσεων, έναντι 17.3% του Αλέξη Τσίπρα (19.4% τον Σεπτέμβριο).
Στην πρώτη τριάδα των Υπουργών για τους οποίους έχουν θετική άποψη βρίσκονται οι Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Υπουργοί Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Χρήστος Σταικούρας, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Τσιάρας και Γιάννης Βρούτσης.

Δημοσκόπηση Marc: Στο 19,7% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστό 19,7% καταγράφεται σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Alpha και προβλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με την έρευνα, από τους 1.007 ερωτηθέντες οι οποίοι δήλωσαν την πρόθεση ψήφου τους αύριο το πρωί οδηγούνταν στις κάλπες, σε ποσοστό 39,2% θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία. Το 19,5% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 6,5% ΚΙΝΑΛ και το 5,3% ΚΚΕ. Εξάλλου, θετικά καταγράφονται τα δείγματα γραφής της διακυβέρνησης τους πρώτους αυτούς 15 μήνες της Νέας Δημοκρατίας καθώς σε ποσοστό 31,8% απάντησαν πως τα βλέπουν θετικά, σε ποσοστό 29,9% μάλλον θετικά, σε ποσοστό 23,1% αρνητικά και σε ποσοστό 13,4% μάλλον αρνητικά.

Ένα από τα πρώτα θέματα για τα οποία δέχθηκαν ερώτηση οι 1.007 ερωτηθέντες αφορούσε στην στάση της Κυβέρνησης απέναντι στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.
Σε ποσοστό 54,2% οι ερωτηθέντες επιμένουν πως πρέπει να υπάρξει διάλογος προκειμένου να βρεθεί λύση ενώ το 39,7% ζητά πιο σκληρή στάση από την Κυβέρνηση απέναντι στις εξελίξεις.
Μόλις το 6,1% του δείγματος δεν θέλησε να απαντήσει στο ζήτημα.

Last modified on Friday, 16 October 2020 09:46

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook