Aug 19, 2022 Last Updated 12:55 PM, Apr 15, 2022

Θεοδωρικάκος: "Αστυνομία φιλική προς τον πολίτη και τους νέους ανθρώπους και σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα"

Read 381 times
Rate this item
(2 votes)

Συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκου στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ. Ο Υπουργός στη συνέντευξή του αναφέρθηκε σε θέματα της πολιτική επικαιρότητας και παρουσίασε τις βασικές  προτεραιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό τόνισε: «Στήριξα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ από την εποχή που δεν ήταν  πρόεδρος της παράταξης, στην πρότασή του για συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες για αυτονόητες μεταρρυθμίσεις. Και η υποστήριξη αυτής της πολιτικής υπέρβασης των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων είναι σταθερή επιλογή μου και πεποίθηση ανεξάρτητα από τα αξιώματα».  

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: « Η συναινετική επιλογή του Πρωθυπουργού πολύ κακώς τορπιλίστηκε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός μας θέλει ενωμένους σ’ αυτά τα θέματα. Λάθος έκανε και ο συγκεκριμένος ναύαρχος, ο οποίος απεδέχθη την πρόταση και συνέχεια υπαναχώρησε» και ο υπουργός συμπλήρωσε : « Η ελληνική κοινωνία ζητά από το σύνολο του πολιτικού συστήματος ενότητα συνεργασία συναινέσεις όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν τη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όταν είναι θέματα στα οποία έχουμε ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές εκεί θα υπάρχει αντιπαράθεση. Για παράδειγμα στην Οικονομία. Όπως γνωρίζετε ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και η Ν.Δ είναι υπέρ της διαρκούς μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών γιατί θέλουμε να απελευθερώσουμε την οικονομία και την κοινωνία από το βάρος των προηγούμενων 4 χρόνων  με την αύξηση των φόρων στη μεσαία τάξη που είχε επιβάλει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε και για την επιλογή του σ’ αυτό το πόστο αλλά και για τον προκάτοχό του: «Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι ενιαία. Δεν είναι διαφορετική . Ασφαλώς κάθε υπουργός βάζει τον δικό του τόνο, αλλά οι βασικές κατευθύνσεις και το βασικό περιεχόμενο είναι σταθερό. Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδείξουμε την ασφάλεια ως πρώτιστο αγαθό και να κάνουμε τα πάντα για να το προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία παντού και σ’ ολόκληρη τη χώρα και όλους τους πολίτες με απόλυτη τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας».   

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και για τις προτεραιότητες του υπουργείου του:

- Αστυνομία φιλική προς τον πολίτη και τους νέους ανθρώπους και σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε ο πολίτης εκεί που μένει και εργάζεται να βλέπει πιο συχνά την Αστυνομία, τον αστυνομικό είτε στις πεζές περιπολίες είτε στα περιπολικά. 

 - Ηθική, ψυχική και οργανωτική στήριξη των γυναικών και των ανδρών που υπηρετούν σ’ αυτή την κρίσιμη υπηρεσία του κράτους: «Είμαι εδώ, όχι για να τους υποκαταστήσω. Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της και θα την κάνει ακόμη καλύτερα στο επόμενο διάστημα» τόνισε ο Υπουργός συμπληρώνοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα διατεθούν 130 νέα περιπολικά στην Άμεση Δράση της Αττικής και Θεσσαλονίκης.

- Για τη θωράκιση των συνόρων ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: « Η Ελληνική Αστυνομία με απόφαση του Πρωθυπουργού πέρσι τον Μάρτιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ασύμμετρες απειλές από παράνομες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο. Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι σε εγρήγορση και επαγρύπνηση να επαναλάβει το έργο αυτό οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί».

- Για τη ΔΕΘ: «Ενόψει τις Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει όλα τα μέτρα, έχουμε ήδη κάνει σύσκεψη με τον Υφυπουργό κύριο Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τους αξιωματικούς που θα φέρουν εις πέρας αυτό το έργο» τόνισε κλείνοντας τη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Last modified on Sunday, 05 September 2021 18:42

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook