Οι ανακοινώσεις της Μαρίας Θεοδωρίδου.
Εισήγηση για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca μόνον για τους πολίτες άνω των 60 ετών έκανε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.
Η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι η επικαιροποίηση για τα ηλικιακά όρια για τον εμβολιασμό με ΑΖ γίνεται λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η οποία βρίσκεται σε μέτρια έως χαμηλά ποσοστά διασποράς.Για τα άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το ΑΖ στην 1η δόση, υπάρχει σύσταση να γίνει με το ίδιο σκεύασμα η 2η δόση, καθώς -όπως είπε- είναι εξαιρετικά σπάνιες οι θρομβώσεις στη δεύτερη δόση.
Εμβολιασμοί στους 18-24 ετών: Στις 16 Ιουνίου ανοίγουν τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια
Tο άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την τελευταία ηλικιακή ομάδα ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας.Σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η πλατφόρμα ανοίγει την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Ιουνίου και οι πολίτες ηλικίας 18 έως 24 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα.