Jan 17, 2022 Last Updated 12:37 PM, Dec 9, 2021

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Read 179 times
Rate this item
(3 votes)
Tagged under
"Ενώνουμε τον παγκόσμιο ελληνισμό γιατί αυτό δίνει δύναμη στην πατρίδα μας - Η γενιά του brain drain μπορεί να ψηφίσει χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς" τόνισε στην ομίλια του στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ.  
 
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι χρειάστηκαν 45 χρόνια μετά την υιοθέτηση της συνταγματικής πρόνοιας για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού μέχρι το ελληνικό πολιτικό σύστημα να διασφαλίσει αυτή την δυνατότητα. 
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την κατάργηση των περιορισμών την οποία χαρακτήρισε αυτονόητη, δημοκρατική και λογική θέση υπενθύμισε το πώς επιτεύχθηκε η ψήφισή του νόμου 4648 του 2019 με 290 ψήφους.
 
 
•  Για να φθάσουμε σε αυτή την επιτυχία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς, θέτοντας το πλαίσιο της συμφωνίας.
 
•  Ακολούθησαν πολύωρες, διεξοδικές συναντήσεις στην διακομματική επιτροπή.
 
Αναφέρθηκε και στις θέσεις με τις οποίες προσήλθαν τα κόμματα:
 
 
•  Η διαχρονική στάση της ΝΔ ήταν και είναι πως πρέπει όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν χωρίς κανέναν αποκλεισμό , χωρίς καμία προϋπόθεση, χωρίς κανέναν περιορισμό. Αυτή είναι μία δημοκρατική και λογική θέση την οποία υποστήριξαν επίσης και τότε και τώρα το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση.
 
•  Ο ΣΥΡΙΖΑ, ήθελε να μην μετράει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο εκλογικό αποτέλεσμα για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ήθελε και θέλει απλά να εκλέγουν κάποιους βουλευτές , οι οποίοι εκπροσωπούν τους συμπατριώτες μας που ζουν εκτός Ελλάδος.
 
•  Ενώ το ΚΚΕ έθεσε το θέμα της απόδειξης του δεσμού των Ελλήνων του εξωτερικού με την ελληνική πραγματικότητα, ως προϋπόθεση.
 
«Έτσι προέκυψε η ρήτρα, τα τελευταία 35 χρόνια να έχουν ζήσει δύο χρόνια στην Ελλάδα και να κάνουν φορολογική δήλωση» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Έτσι δημιουργήσαμε ένα κεκτημένο» είπε χαρακτηριστικά.
«Η δήλωση της κυρίας Τζάκρη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τους περιορισμούς αποδείχθηκε στη συζήτηση στη Βουλή πως ήταν μία «έκρηξη δημαγωγίας και λυπάμαι να πω επιπολαιότητας και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων του 1 δευτερολέπτου». «Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη θέση. Ότι συνεχίζει να φοβάται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Αυτό είναι μέγα λάθος» σημείωσε.
 
« Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον παγκόσμιο ελληνισμό. Οφείλει να αγκαλιάσει τα παιδιά της σε όλη τη γη. Και τα κόμματα, αξίζει και θα έπρεπε, σε αυτό το θέμα να το βλέπουν χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και προχώρησε σε μία σειρά διευκρινίσεων για τον ισχύοντα νόμο:
 
1η λανθασμένη αντίληψη: Ότι η ρύθμιση που έχουμε κάνει αφορά ελάχιστους Έλληνες του εξωτερικού. Μέγα λάθος. Καταρχήν αφορά ουσιαστικά χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλους όσοι είναι ως 30 ετών και βρίσκονται στο εξωτερικό, αρκεί οι γονείς τους να έχουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα. Άρα η γενιά του brain drain έχει διασφαλισμένο το δικαίωμα να ψηφίζει χωρίς όρους. Μέγα κέρδος για την χώρα, γιατί χωρίς τη νέα γενιά η πατρίδα μας δεν έχει μέλλον. Επίσης είναι προφανές ότι όποιος μέσα στα τελευταία 35 χρόνια, έχει δύο χρόνια σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης πρακτικά μπορεί να εγγραφεί στον ειδικό εκλογικό κατάλογο. Ένας Έλληνας 50 ετών, που τελείωσε το λύκειο στην χώρα μας ή το πανεπιστήμιο και έφυγε στο εξωτερικό, μπορεί να ψηφίσει από τη χώρα που βρίσκεται. Ο ακριβής αριθμός αυτών των ανθρώπων τεχνικά είναι εύκολο να προσδιοριστεί. Είχα συζητήσει το θέμα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις, ώστε αυτό το θέμα να λυθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 
 
2η λανθασμένη αντίληψη: Οι Έλληνες του εξωτερικού δεν ανταποκρίνονται θετικά στην ρύθμιση που ψηφίσαμε. Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν γνωρίζουν τις ρυθμίσεις αυτού του νόμου. Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η καμπάνια, που προβλέπει ο ίδιος ο νόμος, που όλοι έχουμε ψηφίσει. Κι αν σήμερα ο νόμος αυτός δεν αλλάξει όπως φαίνεται, αν δεν συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι, οφείλουμε όλοι, το υπουργείο εσωτερικών πρώτα απ’ όλα, αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα να κάνουμε τα πάντα για την αποτελεσματική υλοποίηση αυτού του νόμου.
 
3η λανθασμένη αντίληψη: Ειπώθηκε επίσης ότι η συναίνεση αναιρεί τις πολιτικές ταυτότητες και τις πολιτικές δυνάμεις. Αυτός είναι ένας μύθος. Καταρχήν σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα πρόκειται για προφανή, παραλογισμό καθώς εξ’ορισμού χρειαζόμαστε 200 ψήφους και αυτό απαιτεί συναίνεση.
 
«Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν φοβάται τις συγκλίσεις και τις συναινέσεις, αλλά τις επιδιώκει συστηματικά. Αυτή είναι μία διαχρονική πραγματικότητα που συμβολίζεται ιστορικά από τις μεγάλες πρωτοβουλίες του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αυτό ακόμα περισσότερο ισχύει στις μέρες μας, στις δύσκολες συνθήκες που βρισκόμαστε» συνέχισε και αναφέρθηκε σε μία παλαιότερη δήλωση του Πρωθυπουργού: «Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι»!
 
«Εξαιρετικά επίκαιρη τοποθέτηση τώρα που η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού και την παρατεταμένη όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι λέξεις του έχουν διαρκές ουσιαστικό και συμβολικό νόημα. Έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας, τις συνέπειες ενός εμφυλίου πολέμου που γέμισε πληγές στη χώρα, πριν 70 χρόνια. Κανένας τεχνητός διχασμός δεν πρόκειται να πετύχει απ’ όπου και εάν προέρχεται, και σε κάθε περίπτωση είναι αχρείαστος» προσέθεσε.
«Τώρα όλοι συνειδητοποιούν πόσο δύσκολο, αλλά χρήσιμο και αναγκαίο ήταν αυτό που πετύχαμε το Δεκέμβριο του ’19. Εάν αυτό δεν είχε συμβεί, σήμερα η κατάληξη της συζήτησης θα οδηγούσε σε απόλυτη απογοήτευση τους Έλληνες του εξωτερικού. Θα ήμουν ευτυχής αν σήμερα καταργούσαμε κάθε περιορισμό, στην ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού» ολοκλήρωσε το σκεπτικό του και τόνισε πως «ενώνουμε τον παγκόσμιο ελληνισμό γιατί αυτό δίνει δύναμη στην πατρίδα μας».
 
Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε πως σήμερα είναι η επέτειος της μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές 26 Μαΐου 2019. «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθαν στην εξουσία ως εκφραστές της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας του μέτρου, της λογικής και των αυτονόητων μεταρρυθμίσεων, καθώς  και της ανάγκης υπέρβασης των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών στηριγμένη σε μία συμφωνία αλήθειας με την ελληνική κοινωνία» τόνισε και επισήμανε πως «έτσι μπόρεσαν να προσεγγίσουν πολίτες και κοινωνικές ομάδες στους οποίους υστερούσαν τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων».
 
Last modified on Wednesday, 26 May 2021 17:25

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook