Aug 19, 2022 Last Updated 12:55 PM, Apr 15, 2022

Γλυφάδα: Από πού περνούν τα δημοτικά λεωφορεία

Published in ΓΛΥΦΑΔΑ
Read 9039 times
Rate this item
(0 votes)

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημοτική συγκοινωνία στο Δήμο Γλυφάδας. Ήδη τα λεωφορεία πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια ( από 6.00 π.μ. έως 6.00μ.μ.) στις γειτονιές της πόλης, εξυπηρετώντας εκατοντάδες δημότες.  Το μόνο πρόβλημα που αναμένεται να διευθετηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι η τοποθέτηση των στάσεων, οι οποίες θα προβάλλουν ψηφιακές πληροφορίες  για το χρόνο διέλευση των λεωφορείων. Η πρώτη διαδρομή (1) ξεκινά από τον Άγιο Κωνσταντίνο (ΕΛΤΑ) και διέρχεται από την Ευρυάλη, το σταθμό του Μετρό στο Ελληνικό, την Τερψιθέα, την Αγία Τριάδα, την Αιξωνή και θα καταλήγει στην αφετηρία μέσω της Κύπρου. Η δεύτερη διαδρομή ξεκινά από τον Άγιο Κωνσταντίνο και διέρχεται από το κέντρο της Γλυφάδας (μέσω Λαζαράκη), την Αιξωνή, την Αγία Τριάδα,  την Τερψιθέα, το σταθμό του Μετρό και καταλήγει στο κέντρο της Γλυφάδας μέσω Ευρυάλης.   Παραδείγματα - Αν κάποιος πολίτης επιβιβαστεί στο λεωφορείο με την ένδειξη 1 θα φτάνει στο σταθμό του Μετρό σε 7 λεπτά και στην πλατεία Καραϊσκάκη (Τερψιθέα) σε 15 λεπτά.

- Με το λεωφορείο που έχει ένδειξη 2 , ο επιβάτης  από τη ΔΕΗ φτάνει στο κέντρο της πόλης σε 15 λεπτά και από το σταθμό του Μετρό στο Ελληνικό στον  Άγιο Κωνσταντίνο σε 7 λεπτά. 

Ο χρόνος αναμονής έχει υπολογιστεί στα 33 λεπτά. Αναλυτικά οι στάσεις των δύο γραμμών που τις βρήκαμε σε φυλλάδιο στο χώρο υποδοχής στο Δημαρχείο:

ΓΡΑΜΜΗ 1

Άγιος Κωνσταντίνος

Καραμανλή & Παναγούλη

Γκολφ

Περγάμου (στο ύψος του Γυμνασίου)

Βενιζέλου

Μετρό

Ηλείας

Ρεθύμνου

Τρικούπη

Ισμήνης

Βενιζέλου (Λαμίας και Μωρέως)

Βενιζέλου (Λεβ & Βαρς)

Θράκης

Θήρας & Ιθώμης

Παπανδρέου

Αρχιπελάγους

Παλιό Τέρμα

Δαρδανελλίων

Μετεώρων

Ψηλορείτη

Ήβης

Αγίου Νεκταρίου

Μικράς Ασίας & Αγίου Νεκταρίου

Λευκωσίας &  Αττικής

4η Τερψιθέας

Αιγύπτου

Ταινάρου &  Ίριδος

Ταινάρου & Κ. Αθανάτου

Ταινάρου & Νυμφών

Χοντροδούκα

Αγίου Παύλου

Αρβανιτάκη

Σκρέκη

Δούση

Καραχάλιου

Αριστοτέλους

Όλγας

2η Νάξου

1η Νάξου

Αγίου Λασιθίου& Αγ. Τριάδα

Ηλίου & Μαυρογένους

Αγαμέμνονος

Ηφαίστου & Αγαμέμνονος

Ποσειδώνος

Σολωμού

3η Γούναρη

2η Γούναρη

Μ. Αλεξάνδρου

Ρήγα Φεραίου

Αρτέμιδος & Ερμού

Αρτέμιδος & Οινόης

Ηούς

Ωδείο

Κύπρου& Καράγιωργα

Άγιος Κωνσταντίνος     

ΓΡΑΜΜΗ 2        

Άγιος Κωνσταντίνος

Πλατεία Κατράκη

Λαζαράκη& Δούσμανη

Λαζαράκη & Πανδώρας

Κύπρου & Λαζαράκη

ΔΑΚ- «Μάκης Λιούγκας»

Πλατεία Αγίου Νικολάου Ρήγα Φεραίου Καρπάθου Πόρου Σερρών Ηφαίστου & Επαμεινώνδα Ηλίου Φούρνος Λασιθίου & Ανθέων 2η Νάξου 3η Νάξου  Όλγας & Αρετής Όλγας ΔΕΗ Παπανδρέου & Κνωσού Κνωσού & Μυστρά Ιθάκης & Κεφαλληνίας Ιθάκης & Σαρδέων Μουσών Γεννηματά Χοντροδούκα Γεννηματά&  Άθωνος Κ. Αθανάτου  Γεννηματά & Σμύρνης  Σμύρνης & Δαρδανελλίων  Σμύρνης & Κριμαίας  Μ. Ασίας & Αγ. Νεκταρίου Αγ. Νεκταρίου  Λευκωσίας & Ήβης Πλατεία Καραϊσκάκη Αττικής (Ευξείνου Πόντου) Αττικής (Προποντίδος) 3η Μ. Ασίας Μ. Ασίας & Βερελή Γούναρη Θήρας & Ιθώμης Ιθώμης & Γραβιάς Ιθώμης & Λαμίας Σοφίας Βέμπο Μετρό Ελληνικού Ηλείας Αϊδινίου Περγάμου Γκολφ Παναγούλη Ναυσικάς Άγιος Κωνσταντίνος Τα σημεία που είναι υπογραμμισμένα είναι οι κοινές στάσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Η χρήση της δημοτικής συγκοινωνίας είναι δωρεάν.  Στο φυλλάδιο υπάρχει και μήνυμα του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου: «Η Γλυφάδα, αλλάζει. Προχωράμε μπροστά. Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία και σε πρωτόγνωρες συνθήκες, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Στόχος μας είναι ν’ αναβαθμίζουμε καθημερινά την ποιότητα ζωής όλων και να κάνουμε την πόλη μας λειτουργική για τους δημότες και φιλική για τους επισκέπτες. Η Γλυφάδα μας αποκτά πλέον και δωρεάν δημοτική συγκοινωνία. Ήταν ένα όνειρο πολλών ετών που καταφέραμε , με πολλή δουλειά και προσπάθεια και μεθοδική δουλειά, να το κάνουμε πράξη.  Δημότες και επισκέπτες της Γλυφάδας μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται γρήγορα και χωρίς κόστος για τις μετακινήσεις τους στην πόλη μας.  Σύντομα μάλιστα θα υπάρχει ειδική σήμανση στους δρόμους, αλλά και «έξυπνες στάσεις» με την αξιοποίηση του συστήματος της τηλεματικής. Δεν εφησυχάζουμε- στόχος μας είναι σε βάθος χρόνου να έχουμε περισσότερα λεωφορεία και περισσότερα δρομολόγια. Βάλαμε τις βάσεις και συνεχίζουμε. Ευελπιστούμε ότι θα στηρίξετε και αυτή την πρωτοβουλία μας με αγάπη και σεβασμό». 

Last modified on Tuesday, 06 October 2015 14:38

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook