Dec 04, 2021 Last Updated 10:13 AM, Nov 21, 2021

Γέμισε ποδήλατα o παραλιακός δρόμος της Γλυφάδας

Published in ΓΛΥΦΑΔΑ
Read 1012 times
Rate this item
(0 votes)
Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Γλυφάδα. Εκατοντάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία που οργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας και στη συναυλία που ακολούθησε, ενώ για τα μικρά παιδιά υπήρχε ειδικό κυκλοφοριακό πάρκο. Χορηγός του νέου συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων i-bike είναι η Εθνική Τράπεζα.
 
Η έναρξη του νέου συστήματος στην πόλη της Γλυφάδας συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σηματοδοτώντας την ανάγκη ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης κατοίκων και επισκεπτών και ανάδειξης της σημασίας της βιώσιμης μετακίνησης εντός πόλης για την προστασία του περιβάλλοντος.
 ibike 31
 
ibike 08
 
Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε: «Ποδήλατο σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος, σημαίνει μείωση θορύβου και ρύπων. Σημαίνει άθληση και ευεξία. Σημαίνει βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη μας. Σημαίνει εν τέλει χαμόγελο και ζεστασιά. Όλοι μαζί γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Γλυφάδα και εγκαινιάσαμε τον πρώτο σταθμό κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη μας. Προωθούμε ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη, ώστε να γίνουν οι μετακινήσεις όλων πιο γρήγορες, πιο απλές, πιο οικολογικές. Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Τράπεζα για τη στήριξη και τη συνεργασία. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία είναι η αρχή για ακόμα πιο σημαντικές συνέργειες στο μέλλον».
 
Yannis
 
                                                                 Σημαντική ήταν η συμβολή της Γλυφαδαιώτισας διευθύντριας του Δικτύου Α΄της Εθνικής Τράπεζας κα. Μαρίας Άγα για να έρθουν τα ποδήλατα στην πόλη μας 
 
ibike 26
 
Το νέο σύστημα ποδηλάτων i-bike λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και περιλαμβάνει δύο αυτοματοποιημένους σταθμούς, στην τέταρτη παραλία (πριν την Πλατεία Βεργωτή) και στην αρχή της οδού Διαδόχου Παύλου (μπροστά στο παλιό Δημαρχείο), με 20 ποδήλατα ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση. Το σύστημα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να νοικιάσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες με ειδική ηλεκτρονική κάρτα για παραλαβή ποδηλάτου από συγκεκριμένους σταθμούς μίσθωσης αλλά και περιστασιακούς χρήστες, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας.
 
ibike 33 1
 
Το ποδήλατο προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως άνετη, φτηνή και οικολογική περιήγηση στην πόλη. Συμβάλλει στην άθληση και την ψυχαγωγία, καθώς και στη μείωση του θορύβου και των ατμοσφαιρικών ρύπων - κάθε χιλιόμετρο ποδηλασίας εξοικονομεί 271 γραμμάρια CO2 σε σχέση με τη χρήση αυτοκινήτου για την ίδια απόσταση - βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.
 
Η ανάπτυξη του συστήματος υλοποιήθηκε από ελληνική εταιρεία που ανήκει στο δίκτυο της Endeavor, του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού που συνεργάζεται με την Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του NBG Business Seeds, του ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Η μετακίνηση στη Γλυφάδα αλλάζει!
 
Περισσότερες πληροφορίες στο i-bike.gr/glyfada
Last modified on Tuesday, 07 June 2016 15:27

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook