Aug 19, 2022 Last Updated 12:55 PM, Apr 15, 2022

Γ. Παπανικολάου: Κόντρα στις συντεχνίες

Published in ΓΛΥΦΑΔΑ
Read 3989 times
Rate this item
(1 Vote)

Πόλεμος  «χαρακωμάτων» στο δήμο Γλυφάδας

Στα άκρα απ’ ότι φαίνεται οδηγούνται οι σχέσεις του δημάρχου Γλυφάδας με το σωματείο εργαζομένων και τον πρόεδρο της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Αιτία οι προσλήψεις οδηγών για τη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας,  ειδικευμένων εργαζομένων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τη σύναψη σύμβασης με εταιρία φύλαξης για τις μαρίνες. O κ. Παπανικολάου τονίζει ότι η ενέργειές του δεν στρέφονται κατά των εργαζομένων του δήμου και προχωρά αναγκαστικά σ’ αυτές τις κινήσεις αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καλυφθούν τα κενά που παρουσιάζονται στις υπηρεσίες καθώς υπάρχει εμπάργκο σε προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ. Άρα, τις θεωρεί αναγκαίες και προς όφελος της πόλης. Επίσης, οι θέσεις καλύπτονται από  Γλυφαδιώτες. «Δε γίνεται να μην έχει δημοτική συγκοινωνία η πόλη γιατί αντιδρούν κάποιοι μέσα στο δήμο. Αν δεν αρέσει σε κάποιους αυτή η λύση ας μας προτείνουν δική τους πρόταση. Οι δημότες μας επέλεξαν για να αναβαθμίσουμε την πόλη και δεν θα μας εμποδίσουν κάποιες συντεχνίες» επισημαίνει σε στενούς του συνεργάτες ο Γιώργος Παπανικολάου.             

Ο Σύλλογος των εργαζομένων από την πλευρά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου και συνολικά η Δημοτική Αρχή συνεχίζει με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων με την εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, με στόχο τη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα τους.

Μετά την παρουσία SECURITY για την «φύλαξη» των Μαρινών, όπου ο Δήμος επιβαρύνεται με υπέρογκα ποσά για την βενζίνη των οχημάτων του ιδιώτη, την εν κρυπτώ ενοικίαση δώδεκα (12) οδηγών για την λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, νέο κρούσμα αποτελεί η προσπάθεια του Δημάρχου στο Δ.Σ. του Κ.Α.Π.ΠΑ. την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015, να εξασφαλίσει απόφαση, χωρίς την ύπαρξη Μελέτης και Προϋπολογισμού, για την πρόσληψη μέσω ιδιώτη είκοσι (20) εργαζομένων για την λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Με τον τίτλο «Υπηρεσία υποστήριξης και Κοινωνικής Φροντίδας των Παιδικών Σταθμών», συνολικού προϋπολογισμού 73.750,80 ευρώ, ζήτησε από το Δ.Σ. του Κ.Α.Π.ΠΑ. την πρόσληψη τριών (3) Νηπιαγωγών (Π.Ε.), Δέκα (10) Βρεφονηπιοκόμων (Τ.Ε.), τεσσάρων (4) Καθαριστριών (Υ.Ε.), δύο (2) Τραπεζοκόμων (Υ.Ε.), δύο (2) Διοικητικών (Δ.Ε.) και ενός (1) Νοσηλευτή (Τ.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό των Παιδικών Σταθμών και για διάστημα τριών (3) μηνών κατ’ αρχήν και μετά να επιβάλλει στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου τέτοιες μορφές εργασιακών σχέσεων και λειτουργίας τους.

Επιπλέον, η επιλογή, εκ μέρους της Διοίκησης, εκχώρησης αρμοδιοτήτων υπαλλήλων που εργάζονται σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, δείχνει και την απαξιωτική αντίληψή της καθώς και την προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Αναθέτουν για τρεις (3) μήνες  υπηρεσίες Προσχολικής Αγωγής σε εταιρίες αμφιλεγόμενης προέλευσης και πιστοποίησης με απευθείας ανάθεση!!! αγνοώντας ότι ειδικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας η εναλλαγή προσώπων-παιδαγωγών είναι ιδιαίτερα βλαπτική και σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλει στην συναισθηματική και νοητική εξέλιξη τους.

Με προηγούμενη Ανακοίνωσή μας, είχαμε επισημάνει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η Δημοτική Αρχή και ότι από αυτό δεν θα εξαιρεθεί καμία υπηρεσία, όπως επίσης και πώς αν δεν υπάρξει άμεσα αντίδραση θα επεκταθεί στο σύνολο του Δήμου, πάντα με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού.

Για την αντιμετώπιση της νέας προσπάθειας ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίασή του το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα πιο κάτω:
1.       Να καταγγείλει με Ανακοίνωσή του στους εργαζόμενους και στους πολίτες της Γλυφάδας τη νέα προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
2.       Να ζητήσει ΑΜΕΣΑ συνάντηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου για να του απαιτήσει να ανακαλέσει την απόφασή του για την πρόσληψη ιδιωτών εργαζομένων στη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
3.       Να υπάρξει δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.ΠΑ. όπου θα γίνει προσπάθεια επικαιροποίησης της απόφασης, καθώς η Μελέτη και ο Προϋπολογισμός συντάχθηκαν εκ των υστέρων.
4.       Να προκηρύξει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας και την σύγκλιση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ όπου θα αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών. Η ημερομηνία και η ώρα θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.
5.       Να καταγγείλει σε κάθε αρμόδια αρχή (Υπουργό Εσωτερικών, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και Ελεγκτικό Συνέδριο) την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να χορηγήσει τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει για την κατάθεση προσφυγής αναφορικά με την ακύρωση της ενοικίασης εργαζομένων για την λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας και να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
 
Η Δημοτική Αρχή, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, το μόνο που κάνει είναι να εφαρμόζει πιστά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μνημονίων. Χρησιμοποιεί τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρων ως άλλοθι για την εκχώρηση του συνόλου των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες.
Την ίδια στιγμή, όχι μόνο δεν διεκδικεί από την κυβέρνηση την άρση της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, δεν προωθεί την έγκριση του Ο.Ε.Υ., παρά τις συνεχείς υποσχέσεις, αλλά αρνείται επίσης να προχωρήσει στην αξιοκρατική επιλογή της ιεραρχίας του Δήμου, αφήνοντας μια ολόκληρη υπηρεσία (Τ.Υ.) χωρίς Προϊστάμενο. Με τον τρόπο αυτό δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές διαθέσεις της για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας.
 
Η Δημοτική Αρχή επέλεξε την μετωπική σύγκρουση με τους εργαζόμενους και με τους πολίτες, υπερασπιζόμενη όχι τα συμφέροντα του Δήμου αλλά υπηρετώντας πολιτικές που οδήγησαν την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στην φτώχεια και την εξαθλίωση και την κατάργηση κάθε Δημοσίου Αγαθού (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.). Γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Γλυφάδας με τη δυναμική, μαζική και αγωνιστική παρουσία τους σε κάθε αγωνιστική δράση, να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής για το ξεπούλημα και διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας. Από αυτό τον αγώνα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!
 
 Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γεν. Γραμματέας
  Θέμης Μπαλασόπουλος                                                          Γιώργος Παπαδούδης

Last modified on Thursday, 01 October 2015 19:18

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook