Apr 20, 2021 Last Updated 5:29 PM, Apr 19, 2021

Γλυφάδα: Γράφτηκε και ο τελευταίος στίχος στον "Δρόμο των ποιητών" !..

Published in ΓΛΥΦΑΔΑ
Read 159 times
Rate this item
(2 votes)

Ποίημα η "la rampla" της Γλυφάδας...

Το τελευταίο κομμάτι του σημαντικού έργου για την πόλη ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες και στους επισκέπτες δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χαρούν το περίπατό τους διαβάζοντας στίχους σπουδαίων ποιητών. Ενα τοπόσημο που είχε ανάγκη η Γλυφάδα.

Άνοιξε και το τελευταίο τμήμα του Δρόμου των Ποιητών και τώρα πλέον αποτελεί ένα υπέροχο ενιαίο σύνολο που ξεκινάει από την πλατεία Χαρίτων και φθάνει μέχρι την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος. Οι στίχοι απλώνονται παντού και είναι αμέτρητοι. Στο δάπεδο αλλά και στα παγκάκια. Δεξιά, αριστερά, κάτω από δένδρα, μπροστά σε σπίτια και καταστήματα, δημιουργούν μια όαση ηρεμίας και έμπνευσης που δίνει έναν μοναδικό τόνο στην περιοχή και αναβαθμίζει αισθητικά έτι περαιτέρω το αναμορφωμένο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Η ιδέα ξεκίνησε από τις δύο προτομές των Νομπελιστών ποιητών μας, του Γιώργου Σεφέρη και του Οδυσσέα Ελύτη, που είχαν τοποθετηθεί στο πάρκινγκ της Λαμπράκη από το 1996. Οι προτομές αυτές έδωσαν το έναυσμα για τη δημιουργία του μοναδικού αυτού έργου, που αποτελεί πλέον τοπόσημο για την περιοχή μας και, παρά τις δυσκολίες μετακίνησης της τρέχουσας περιόδου, έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Αττική. Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο Δρόμος των Ποιητών θα γίνει σημείο αναφοράς για όλες τις ηλικίες, γιατί είναι φιλόξενος, ξεχωριστός, φτιαγμένος για να περπατηθεί και να αγαπηθεί πολύ.

poiisi8 glyfada

Ο δήμαρχος σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει τα εξής: 

"Ένα σπουδαίο έργο ολοκληρώθηκε και ο πιο όμορφος περίπατος είναι εδώ
Η Λαμπράκη ενώνει την πλατεία Χαρίτων με την παραλιακή μας λεωφόρο και δεν έχει πλέον σε τίποτα να ζηλέψει από τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς δρόμους.
Ένα νέο τοπόσημο για τη Γλυφάδα !
Με τα πιο ποιοτικά υλικά και τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και - το σημαντικότερο - με πολλή αγάπη και φαντασία, αναβαθμίσαμε λειτουργικά και αισθητικά μια ακόμα περιοχή.
Τι ακριβώς κάναμε; Οραματιστήκαμε την ελληνική La Rambla, τον περίφημο δρόμο της Βαρκελώνης που ενώνει μια κεντρική πλατεία με την παραλία της πόλης.
Στην πορεία προσθέσαμε την ποίηση !
Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας" τονίζει ο Γ. Παπανικολάου και συμπληρώνει:
"Εξηγούμαι αμέσως: Η Λαμπράκη ήταν ένας δρόμος παρατημένος, ένα άναρχο υπαίθριο πάρκινγκ ουσιαστικά.
Βγάλαμε τα αυτοκίνητα από τη μέση (σταθμεύουν σε νέες θέσεις που φτιάξαμε περιμετρικά),  δημιουργήσαμε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, προσθέσαμε πολλά νέα δέντρα, καθιστικά, σύγχρονο φωτισμό και βάλαμε πολλή ποίηση.
Στο διάβα τους οι περαστικοί συναντούν στίχους από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές των τελευταίων δύο αιώνων.
Αυτός είναι λοιπόν ο «δρόμος των ποιητών», ένα κόσμημα της Γλυφάδας μας.
Το έργο είναι πλέον μια ζώσα πραγματικότητα για την πόλη μας.
Η ομορφιά της Γλυφάδας και οι θησαυροί της ελληνικής ποίησης καθημερινά στη ζωή μας".

poites1

poiites2

Last modified on Sunday, 28 March 2021 21:49

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook