Dec 04, 2021 Last Updated 10:13 AM, Nov 21, 2021

Βάζουν «τρικλοποδιές» στο Δήμαρχο Γλυφάδας;

Published in ΓΛΥΦΑΔΑ
Read 1964 times
Rate this item
(2 votes)

Εργαζόμενοι εναντίον εργαζομένων… Το είδαμε και αυτό. Πολλά συμβαίνουν στο παρασκήνιο στο δήμο Γλυφάδας τα οποία όμως δε βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας. Μετά από δημοσιογραφική έρευνα ανακαλύψαμε το πώς μπορούν κάποιοι να παρεμποδίζουν το έργο της Δημοτικής αρχής.   

Έτσι λοιπόν, με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση του newpost.gr διαβάσαμε για μια καταγγελία ιδιώτη αλλά και του Σωματείο Εργαζομένων που κατατέθηκε πριν από λίγο καιρό στο ΑΣΕΠ. Στην αναφορά τους έκαναν λόγο για όργιο μονιμοποιήσεων συμβασιούχων σε δημοτική επιχείρηση του Δήμου.     

Η υπόθεση αφορά τη Δημοτική Επιχείρηση ΚΑΠΠΑ (Κοινωνική, Αθλητική και Πολιτιστική Παρέμβαση) και 47 συμβασιούχους έργου και ορισμένου χρόνου που απασχολούνται τα τελευταία χρόνια στη δημοτική επιχείρηση με απλές συμβάσεις οι οποίες ανανεώνονταν κάθε χρόνο. Οι συμβασιούχοι, με ειδικότητες βρεφονηπιοκόμων, τραπεζοκόμων, μαγείρων κλπ, είχαν προσφύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας τη μονιμοποίηση τους, επικαλούμενοι το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τους δικαίωσε. Τον Οκτώβριο του 2014 το Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΑΠΠΑ) αποφάσισε, όπως υπαγορεύει ο νόμος, να ασκήσει ένδικα μέσα (έφεση) κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου. Ωστόσο 9 μήνες αργότερα τον Ιούλιο του 2015 η απόφαση του αναιρείται και το Δ.Σ αποφασίζει να παραιτηθεί από την έφεση που είχε ασκήσει.

Αποτέλεσμα η απόφαση του Πρωτοδικείου να καταστεί τελεσίδικη και εκτελεστή και να μονιμοποιηθούν παράνομα οι 43 από τους 47 συμβασιούχους με την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Μετά τις καταγγελίες για παράνομη μετατροπή απλών συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, το ΑΣΕΠ προχωρεί σε επιθεώρηση-προανάκριση για την υπόθεση, καθώς το Δ.Σ της δημοτικής επιχείρησης (ΚΑΠΠΑ) του Δήμου Γλυφάδας δεν προχώρησε όπως ορίζει ο νόμος στην εξάντληση όλων των ένδικων μέσων δηλαδή ασκώντας στην συγκεκριμένη περίπτωση έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Φυσικά, οι καταγγέλλοντες παρέλειψαν το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι 43 εργαζόμενοι επί πολλά χρόνια ζούσαν σε ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ομηρίας. Αυτό το γεγονός όμως, δεν τους εμπόδισε να έχουν σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου και των παιδικών σταθμών.  

Yπάρχουν και άλλα παραδείγματα  παρεμπόδισης του έργου της δημοτικής αρχής. Αυτή την περίοδο γίνονται προσπάθειες από τη διοίκηση του κ. Παπανικολάου να δημιουργηθεί ένας πρότυπος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός.  Και παρ’ όλο που έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος μετά από διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό (για δεύτερη φορά) κάποιοι προσπαθούν να τον ματαιώσουν με επιχειρήματα που δεν έχουν νομική υπόσταση. Συνέπεια είναι,  να χάνεται πολύτιμος χρόνος και δεκάδες παιδιά να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός της φιλοξενίας στη δομή του δήμου τον Σεπτέμβριο.

Κλείνοντας θα αναφέρουμε και ένα άλλο γεγονός.

Ξέρετε αγαπητοί φίλοι γιατί καθυστερούν τα έργα στις παιδικές χαρές της πόλης; Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι η σύνταξη μελετών  για την προμήθεια παιχνιδιών ξεπερνά σε χρόνο τους τρεις μήνες (έχει γίνει αναφορά στο θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο). Δηλαδή δίνεται η δυνατότητα ν’ ανακατασκευάζονται 4 το χρόνο. Η Γλυφάδα όμως έχει κοντά στους 30 υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας παιδιών άρα απαιτούνται σύμφωνα με πρόχειρο υπολογισμό δύο δημοτικές θητείες για ν’ ανακατασκευαστούν.  

Με αφορμή τα παραπάνω, το ερώτημα που γεννάτε είναι απλό: Ποιοι δε θέλουν το καλό της πόλης;        

Last modified on Sunday, 21 February 2016 15:42

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook