Mar 21, 2019 Last Updated 11:33 AM, Mar 20, 2019
Γιάννης Σκούφης

Γιάννης Σκούφης

Θρίλερ με την εκλογή του νέου μητροπολίτη Γλυφάδας.Νέος Μητροπολίτης  Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης με επεισοδιακό τρόπο ο Επίσκοπος Σαλώνων Αθανάσιος. αν και αρχικά στην πρώτη καταμέτρηση της ψηφοφορίας προηγήθηκε π πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Γλυφάδας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Αλέξιος Ψωίνος, με 38 ψήφους, έναντι 37 του Σαλώνων Αθανάσιου, στην επανακαταμέτρηση διαπστώθηκε ισοψηφία με 38 ψήφους.Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε από  τον νομικό σύμβουλο προκειμένου να αποφανθεί.  Σύμφωνα με την απόφαση εξελέγη τελικά μητροπολίτης Γλυφάδας ο έχων τα πρεσβεία  Επίσκοπος Σαλώνων.Στο τριπρόσωπο που προηγήθηκε οι υποψήφιοι έλαβαν του εξής ψήφους:Αρχ. Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με 52 ψήφουςΕπίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος με 50 ψήφουςΑμφιλόχιος Ρουσάκης με 21 ψήφους

Τον χώρο του Ελληνικού επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην υλοποίησή του.
«Ο χώρος του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού συμβολίζει την απόλυτη αναπτυξιακή αποτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε αμέσως μετά ο κύριος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι για την επόμενη κυβέρνηση, «η δρομολόγηση των επενδύσεων στο Ελληνικό αποτελεί απόλυτη αναπτυξιακή προτεραιότητα». «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το συντομότερο δυνατόν το Ελληνικό να γίνει το σύμβολο της νέας Ελλάδος», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ολόκληρη η δήλωσή του:
«Ο χώρος του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού συμβολίζει την απόλυτη αναπτυξιακή αποτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτόν τον χώρο θα έπρεπε σήμερα να δουλεύουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και το παλιό αεροδρόμιο να γίνει ένα εμβληματικό αναπτυξιακό έργο το οποίο θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα που έρχεται.  Αντ’  αυτού αντικρίζουμε και σήμερα ακόμη μια εικόνα απελπιστικής εγκατάλειψης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε πίστεψε στο Ελληνικό ως ένα κορυφαίο αναπτυξιακό έργο. Εξ ου και εξακολουθεί και σήμερα να θέτει προσκόμματα στην υλοποίηση αυτής της επένδυσης. Η δρομολόγηση των επενδύσεων στο Ελληνικό αποτελεί απόλυτη αναπτυξιακή προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το συντομότερο δυνατόν το Ελληνικό να γίνει το σύμβολο  της νέας Ελλάδος. Μια επένδυση η οποία θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, θα αλλάξει την όψη της Αθήνας και θα συμβολίζει μια νέα Ελλάδα  με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

Πηγή: protothema.gr

Tagged under

Θα αγωνιστούμε για τη διάσωση του παραλιακού μετώπου από τους διαφόρους επίδοξους “επενδυτές”. Δική μας αρχή είναι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές και στο παραλιακό μέτωπο, γιατί είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να τα απολαμβάνει χωρίς αντίτιμο. Θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς για τις χρήσεις της δικής μας περιουσίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον δημόσιο χαρακτήρα της!
Την αναγέννηση της Γλυφάδας με τους δημότες σε πρωταγωνιστικό ρόλο υπόσχεται ο υποψήφιος δήμαρχος, Τάσος Ταστάνης, ώστε το “αστραφτερό αμπαλάζ” να έχει ουσία και να στηρίζει τους δημότες που έχουν πληγεί από την κρίση. “Επιδίωξή μας είναι να γίνει η Γλυφάδα μια πόλη πρότυπο αλληλεγγύης και δίκαιης ανάπτυξης” λέει στην “Αυγή" της Κυριακής, ο Τάσος Ταστάνης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου και την αναβάθμιση του Υμηττού σε εθνικό πάρκο.

* Ποιες παρεμβάσεις προτείνετε για να αλλάξει όψη η Γλυφάδα;
Παρά το «αστραφτερό αμπαλάζ» με το οποίο περιβάλλεται η πόλη μας, η Γλυφάδα χαρακτηρίζεται από έντονες ανισότητες, καθώς τα πλήγματα από την κρίση είναι έντονα, με μαγαζιά κλειστά, ξενοίκιαστα και άλλα που αλλάζουν συνεχώς χρήσεις με την ελπίδα να επιβιώσουν. Άλλωστε, η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστους τους συμπολίτες μας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που οδηγήθηκαν στην ανεργία και την αδυναμία εξόφλησης των υποχρεώσεών τους ακόμη και των πιο βασικών.
Αυτό είναι εντονότερο στην περιοχή της Τερψιθέας, που από χρόνια οι δημοτικές αρχές την έχουν ξεχασμένη και εγκαταλελειμμένη. Οπότε η φτώχεια ήρθε να συναντηθεί με την εγκατάλειψη. Να σκεφτείτε ότι σε αυτή την περιοχή δεν έχουν γίνει έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Παράλληλα, πρέπει να δοθεί επιτέλους λύση για τα αυθαίρετα σπίτια πρώτης κατοικίας που εδώ και δεκαετίες είναι χτισμένα στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Γλυφάδας κρατώντας πολιτικά ομήρους τους ιδιοκτήτες τους. Εμείς, η παράταξή μας «Ανατροπή στη Γλυφάδα», θέλουμε και μπορούμε να στηρίξουμε και να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και μία από τις βασικές επιδιώξεις μας είναι να γίνει η Γλυφάδα μια πόλη πρότυπο αλληλεγγύης και δίκαιης ανάπτυξης.
Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα όπου έχουμε αφιερώσει τις δυνάμεις μας είναι η διάσωση του παραλιακού μετώπου από τους διαφόρους επίδοξους “επενδυτές”. Όπως ξέρετε, δική μας αρχή είναι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές και στο παραλιακό μέτωπο, γιατί είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να απολαμβάνει χωρίς αντίτιμο. Θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς για τις χρήσεις της δικής μας περιουσίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον δημόσιο χαρακτήρα της! Χαιρόμαστε, λοιπόν, ιδιαίτερα που από αυτή την κυβέρνηση έγινε η παραχώρηση της παραλίας της Γλυφάδας στους όμορους δήμους. Από κει και πέρα είμαστε αντίθετοι στο να ανατεθεί η αξιοποίησή του αποκλειστικά σε ιδιώτες.
Στον προγραμματισμό μας είναι η εκπόνηση μελέτης με ριζική αναμόρφωση των ακτών και ολόκληρης της έκτασης, με σκοπό να δημιουργήσουμε ελεύθερη οργανωμένη δημοτική πλαζ, πράσινους χώρους περιπάτου και υποδομές αθλητισμού. Παράλληλα, επιμένουμε στην άποψή μας για την κατασκευή μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό πριν από κάθε άλλη παρέμβαση και βεβαίως πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να κατασκευαστεί ούτε καζίνο, ούτε τεραστίων διαστάσεων εμπορικό κέντρο.
Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Υμηττό. Αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα για την προστασία του Υμηττού και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα κατοχυρώνει τον δασικό χαρακτήρα των 11.000 στρεμμάτων που κάηκαν πριν μερικά χρόνια. Κι επειδή θέλουμε να κάνουμε τον Υμηττό πόλο έλξης για τους χιλιάδες Αθηναίους που δεν έχουν πρόσβαση σε ένα μέρος το οποίο διαρκώς αναγεννάται. Θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο Υμηττός να κηρυχθεί εθνικό πάρκο, με μονοπάτια που θα συνδέουν τους πρόποδες με την κορυφή και την δυτική με την ανατολική πλευρά.

* Πώς εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει την άσκηση διοίκησης η εφαρμογή απλής αναλογικής;
Είμαστε οι μόνοι που θέλουμε τον πολίτη πρωταγωνιστή. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Γιατί ο πολίτης, ο δημότης αποκτά φωνή μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Ξέρετε, εμείς ως η μόνη δύναμη αντιπολίτευσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αντιμετωπίσαμε σειρά υποθέσεων αδιαφανούς διαχείρισης που τώρα διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Ο νυν δήμαρχος Γ. Παπανικολάου χρησιμοποιεί τον δήμο ως τσιφλίκι του και αποκορύφωμα είναι η υπόθεση των δια περιφοράς συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και αποφάσεων που ελάμβανε, άνευ συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η λογική της παντοκρατορίας τού ενός τελειώνει στις επικείμενες εκλογές και με την απλή αναλογική επέρχονται η διαφάνεια και η δημόσια λογοδοσία. Εξάλλου, για εμάς η λαϊκή συμμετοχή είναι στις καταστατικές μας αρχές και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εμπνεύσουμε τους δημότες ώστε, συστρατευόμενοι μαζί μας, να βρούμε λύσεις στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας.

* Ο Τάσος Ταστάνης γεννήθηκε το 1959 στη Μυτιλήνη και από το 1964 κατοικεί μόνιμα στην Τερψιθέα Γλυφάδας, όπου μετοίκησε ο πατέρας του κυνηγημένος από το μετεμφυλιακό κράτος. Είναι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα μηχανικό Ελένη Καραστεφάνου και έχουν μια κόρη. ΟΤάσος Ταστάνης είναι αρχιτέκτονας μηχανικός και δραστηριοποιείται από το 1992. Παραμένει ενεργό μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ. Από το 2016 είναι πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών. Έχει έντονη παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες, στα κινήματα της πόλης μας και οργανωμένη πολιτική δράση ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2011 έως σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας. Στις εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος δήμαρχος ως επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα». Είναι εκλεγμένος στις γενικές συνελεύσεις της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ.

Πηγή:  Αυγή

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο CONGO PALACE (λεωφόρος Ποσειδώνος 81 Α) ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Μάκης Φιλόπουλος  θα παρουσιάσει τη διακήρυξη της παράταξής του και τους υποψήφιους του συνδυασμού του.

MAKIS

Η Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κ. Ντόρα Πάλλη, επισκέφθηκε, προ ολίγων ημερών, το 2ο Γυμνάσιο και το 9ο Δημοτικό Γλυφάδας, θέτοντας σε εφαρμογή το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμο της περιοχής. Στις επισκέψεις, που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», συμμετείχαν τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ.κ. Μαρία Καραγιαννοπούλου, Δημήτρης Καφάτος, Γρηγόρης  Χατσατουριάν, Βιργινία Κραβαριώτη, Εύη Μωραϊτίδου, καθώς και, από την πλευρά του Δήμου Γλυφάδας, ο Αντιδήμαρχος  Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, κ. Ορέστης Τσάγκλας. Μετά το τέλος των επισκέψεων, η κ. Πάλλη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, η εκπεφρασμένη βούληση του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Δήμου Γλυφάδας να αντιμετωπίσουν από κοινού το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, γίνεται πράξη. Πραγματοποιήσαμε τις πρώτες μας παρεμβάσεις σε σχολεία της περιοχής. Η ανταπόκριση  των παιδιών είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα μας κατά της μισαλλοδοξίας και της δυσανεξίας στη διαφορετικότητα. Θέλω, τέλος, για ακόμη μία φορά, να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συμβάλλουν θετικά σε αυτήν την προσπάθεια.»

Most Read

Σε βίλα στη Γλυφάδα το... στούντιο του ροζ κυκλώματος
Βρέθηκαν 10,5 κιλά χασίς σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα
Τετ-α- τετ 17χρονης με διαρρήκτες

Τετ-α- τετ 17χρονης με διαρρήκτες

16 Mar 2019 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Find Us on Facebook